Promatect tűzvédő lapok feldolgozása

Promatect tűzvédő lapok feldolgozása


Védelem, tűzvédelem, tűzgátlás lapokkal a tűz ellen

 

A PROMATECT építőlapok feldolgozása

 

Méretre vágás, fúrás
A tűzvédő lapok a farost- és faforgácslemezekkel egyező módon és eszközökkel darabolhatók. Alkalmas eszköz az egyszerű kézifűrész, a hordozható és telepített körfűrész, a hagyományos elektromos fúrógép, célszerűen mindig porelszívó berendezéssel együtt használva.

 

Rögzítés
A tűzvédő lapok egymáshoz és a csatlakozó épületszerkezetekhez rögzítése csavarozással, szögezéssel és acélhuzal kapcsokkal lehetséges. Csavarozáshoz előnyös a korrózióálló felületkezelésű (pl. horganyzott, nikkelezett), süllyesztett fejű acél gyorscsavarok használata. A szögezéshez bármely szögtípus, a huzalszög is használható. A pneumatikus szerszámmal bevert huzalkapcsok lehetőleg tapadólakk bevonatúak legyenek.

 

Felületkezelés
Figyelembe kell venni, hogy a tűzvédő lapok felülete szívóképes és lúgos kémhatású, továbbá kültéri klíma igénybevétel esetén megfelelő védelmet igényel. A lapok csatlakozási fugáinak kitöltésére és a felület simítására a Promat simítómasszát kell használni. Csapóeső és felfröccsenő víz ellen megbízható védelem a Promat-2000 impregnálószer, amely egyben felületszilárdító mélyalapozó hatást is jelent, és nem rontja a lapok páraáteresztő képességét. Hidrofóbizáló felületkezelésre, festésre, lakkozásra, vakolásra és burkolatragasztásra csak lúgálló termékek alkalmazhatók. Tapétaragasztás és kerámialap burkolás lúgálló ragasztó- ill. ágyazó anyag réteggel csak a tűzvédő lapfelületek tapadásjavító alapozása után lehetséges.

 

Kültérben:  tanácsos, az átnedvesedésből származó téli fizikai károsodást (szétfagyás) egy vagy két rétegű falfestékkel (kültéri homlokzatfestékkel)  KEZELNI.

 

További információ:

Tel/fax: (061) 295-00-00

Drótposta: pyrostop@pyrostop.hu