PROMATECT 100 tűzgátló lap

PROMATECT 100 tűzgátló lap


 Burkolás, burkolat, tűzvédelem, tűzvédelmi burkolás, tűzvédő lapok

 

A Promat építéstechnikai tűzvédelmi szerkezetek és rendszerek fő termékei a szárazépítészetben a PROMATECT tűzvédő építőlapok. A PROMATECT tűzvédő építőlapok ásványi alapanyagúak, lényegében szilikátokból állnak és nem éghetőek. Döntő előnyük a csekély rétegvastagság és kis súly mellett a nagy víztároló képesség és a tűz esetén mutatott kiváló ellenálló képesség. A PROMATECTŽ tűzvédő építőlapok a hagyományos asztalosipari gépekkel és szerszámokkal feldolgozhatók. A kereskedelemben kapható mechanikus rögzítő eszközökkel, pl. huzalkapcsokkal vagy csavarokkal egymáshoz ill. más építőanyagokhoz és épületszerkezethez erősíthetők. A PROMATECT tűzvédő építőlapok magától értetődődően nemcsak a legkorszerűbb tűzvédelmi technika és technológia követelményeit teljesítik, hanem munkaegészségügyi és élettani szempontból is veszélytelenül alkalmazhatók. Nem igényelnek a szokásos munkaegészségügyi előírásokon túli óvintézkedéseket. A Promat az építési termékek széleskörű kínálatával rendelkezik, amelyek alapul szolgálnak a Promat építéstechnikai tűzvédő szerkezetekhez és rendszerekhez. Ide tartoznak a PROMATECT tűzvédő építőlapok.

 


PROMATECT-100 tűzvédő építőlap

 

A termék leírása
Ásványi kötésű PROMAXON alapon készült, nagy méretű és önhordó tűzvédő építőlapok.

 

Alkalmazási területek
Épületszerkezetek készítése és burkolása a tűzvédelmi követelményeknek megfelelően a magasépítés valamennyi beltéri alkalmazási területén.

 

Éghetőségi osztály
DIN 4102 szerint A1 nem éghető

 

Műszaki adatok

 

Testsűrűség:

kb. 850 kg/m3

Lapméretek:

1200 x 2500 mm

Vastagságok:

8, 10, 12, 15, 18, 20, 25 mm

Kémhatás:

kb. pH 9,0

Hővezető képesség (λ):

kb. 0,27 W/mK

Páradiffúziós ellenállási szám (μ):

kb. 5,0

Nedvességtartalom:

1-3 tömeg% (légszáraz)

Felületminőség:

színoldal sima, hátoldal kissé érdesített

Hulladékelhelyezés

maradékai az építési törmelékkel együtt elhelyezhetők (EGK kulcsszám: 17 00 00)
 

 

A PROMATECT építőlapok feldolgozása

 

Méretre vágás, fúrás
A tűzvédő lapok a farost- és faforgácslemezekkel egyező módon és eszközökkel darabolhatók. Alkalmas eszköz az egyszerű kézifűrész, a hordozható és telepített körfűrész, a hagyományos elektromos fúrógép, célszerűen mindig porelszívó berendezéssel együtt használva.

 

Rögzítés
A tűzvédő lapok egymáshoz és a csatlakozó épületszerkezetekhez rögzítése csavarozással, szögezéssel és acélhuzalkapcsokkal lehetséges. Csavarozáshoz előnyös a korrózióálló felületkezelésű (pl. horganyzott, nikkelezett), süllyesztett fejű acél gyorscsavarok használata. A szögezéshez bármely szögtípus, a huzalszög is használható. A pneumatikus szerszámmal bevert huzalkapcsok lehetőleg tapadólakk bevonatúak legyenek.

 

Felületkezelés
Figyelembe kell venni, hogy a tűzvédő lapok felülete szívóképes és lúgos kémhatású, továbbá kültéri klímaigénybevétel esetén megfelelő védelmet igényel. A lapok csatlakozási fugáinak kitöltésére és a felület simítására a Promat simítómasszát kell használni. Csapóeső és felfröccsenő víz ellen megbízható védelem a Promat-2000 impregnálószer, amely egyben felületszilárdító mélyalapozó hatást is jelent, és nem rontja a lapok páraáteresztő képességét. Hidrofóbizáló felületkezelésre, festésre, lakkozásra, vakolásra és burkolatragasztásra csak lúgálló termékek alkalmazhatók. Tapétaragasztás és kerámialap burkolás lúgálló ragasztó- ill. ágyazóanyag réteggel csak a tűzvédő lapfelületek tapadásjavító alapozása után lehetséges.

 

Tárolás
A tűzvédő lapokat száraz helyen kell tárolni.

 

Információ:  masterclima@masterclima.hu